- Riv ingefær på rivjern og rens og finhakk hvitløk, og bland alle ingrediensene til marinaden først.
- Kok kyllingvingene i vann i 1–2 minutter.
- Avkjøl dem i kaldt vann. La vannet renne av, og tørk dem på et klede.
- Dra ut det ene beinet og kutt det andre med kniv slik at de får en form av små klubber, og la dem ligge i marinade i en halvtime.
- Vend kyllingvingene i mel og stek dem kjapt i olje. Hold dem varme i en stekepanne.
- Bland ingrediensene til sausen og bland kyllingvinger og sesamfrø med sausen.
- Server som det er fra pannen. Friske urter som salvie, basilikum og koriander passer bra her.
Tips:
Du kan bruke 4 kyllinglår eller -bryst uten skinn og bein i stedet for kyllingvinger. Da kuttes kyllingkjøttet i terninger på 2 x 2 cm og ellers samme prosess.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Mange flere retter med kylling finner du her
Her finner du mange oppskrifter komponert av Hellstøm