- Gni entrecôten inn med salt og pepper. Kjøttet grilles på sterk varme ca. 4-5 minutter på hver side.
- Etterstekes på middels varme til den har oppnådd ønsket temperatur.
- Grilltiden er avhengig av hvor godt man ønsker kjøttet stekt. Kjøttet er rødt ved 55-60 °C, rosa ved 65° C og ved 70° C er det grått.
- La entecôten hvile i ca. 15 minutter før den skjæres opp. Legg gjerne hele entrecôten på en fjøl og la gjestene selv skjære seg skiver.
Denne retten krever godt tilbehør slik som grillede grønnsaker, eller hva med en Asiatisk potetsalat og mangosaus?
Tips: Grilling av store stykker skremmer mange, men det er faktisk enklere enn du tror. Husk å snu kjøttet ofte, og bruk steketermometer!
Når du griller store stykker, kan det være godt å ha en liten grillsnacks å by på først. Dette bør være gjort klart på forhånd slik at det legges på grillen i det gjestene kommer.
Her finner du mange oppskrifter med entrecôte, også hvis du skal grille den.
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Mariner kjøttet selv med disse gode marinadene
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig