- Rør smør og sukker hvitt.
- Smelt sjokolade i vannbad.
- Rør inn cognac.
- Ha sjokoladen i smørblandingen og pisk godt. Ha i et egg og pisk videre.
- Bland havregryn, bakepulver og hvetemel og tilsett litt etter litt. Arbeid godt sammen.
- Dekk stekebrett med bakepapir.
- Bruk en spiseskje til å forme boller som settes på stekebrettet og klemmes litt flatere.
- La det være mellomrom mellom siden de flyter litt ut.
- Du kan også klemme hele deigen ut på en stekeplate og steke det som en kake som kan brekkes opp ved servering.
- Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.
Tips:
Du kan servere dem med sjokoladekrem på toppen eller mellom to kjeks.
Sjokoladekrem:
Ha mykt smør i en bolle og sikt inn melis og kakao. Pisk til luftig. Ha i kaffe og cognac mens du pisker videre. Fyll i en sprøytepose og sprøyt på kjeksene.
Tips:
Du kan droppe cognacen både i oppskriften og i kremen og erstatte med kaffe.
Se våre andre oppskrifter på og med kjeks