Havresjokoladekjeks
Apéritif

Havresjokoladekjeks

Disse kjeksene smaker ekstra godt til kaffen eller teen. Samtidig som de er veldig fine å ta med seg på tur.

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Smelt sjokolade i vannbad.
  3. Rør inn cognac.
  4. Ha sjokoladen i smørblandingen og pisk godt. Ha i et egg og pisk videre.
  5. Bland havregryn, bakepulver og hvetemel og tilsett litt etter litt. Arbeid godt sammen.
  6. Dekk stekebrett med bakepapir.
  7. Bruk en spiseskje til å forme boller som settes på stekebrettet og klemmes litt flatere.
  8. La det være mellomrom mellom siden de flyter litt ut.
  9. Du kan også klemme hele deigen ut på en stekeplate og steke det som en kake som kan brekkes opp ved servering.
  10. Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Tips:
Du kan servere dem med sjokoladekrem på toppen eller mellom to kjeks.

Sjokoladekrem:
Ha mykt smør i en bolle og sikt inn melis og kakao. Pisk til luftig. Ha i kaffe og cognac mens du pisker videre. Fyll i en sprøytepose og sprøyt på kjeksene.

Tips:
Du kan droppe cognacen både i oppskriften og i kremen og erstatte med kaffe.

Se våre andre oppskrifter på og med kjeks

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her