Ha kjøttdeig, havregryn, egg, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
Ha litt vann på en fjøl og form deigen til fire runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.
Stek burgerne i en stekepanne med smør eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
Skru ned varmen og legg gjerne en osteskive på hver hamburger. Legg et lokk på stekepannen til osten har smeltet
Gjør klar tilbehøret. Vask salat. Kutt tomat, rødløk og syltet agurk i skiver.
Fyll brødene med ruccula, hamburgere, tomat, rødløk og syltet agurk. Ha gjerne på en god bbq-saus, hjemmelaget ketchup eller en dressing du liker godt.
Her finner du flere fristende burgere
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig