Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Sikt på mel blandet med natron, kanel, salt og vaniljesukker.
Rør inn olje og rå revne gulrøtter til slutt. Bland alt lett sammen.
Smør en rund kakeform på ca. 26 cm i diameter og slå røren i. Stek kaken ved 190 grader ca. 1 time.
Kaken skal være godt hevet og begynt å løsne fra kantene når den er ferdig stekt. Prøv med en kakenål, den skal være tørr.
Kaken stekes på rist på nederste rille i ovnen. Avkjøl kaken på rist.
Rør sammen glasuren ved å røre romtemperert smør og ost sammen og tilsett vaniljesukker og melis.
Smør ostekremen over kaken. Kaken kan oppbevares i kjøleskap. Den kan også fryses, men da uten glasur.
Fere oppskrifter på gulrotkaker
Her finner du mange hundre oppskrifter på desserter og kaker
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig