Gulrotkake

Ingredienser
Bunn:
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl olje
5 dl revne gulrøtter

Krem:
2 pk kremost naturell
100 g smør
200-250 g melis
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Forvarm stekovn 180 C

Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Blnad sammen hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker, og sikt det inn i eggedosisen. Bruk slikkepott og vend inn i melblandingen. Rør in olje. Til slutt tilsettes revne gulrøtter. Hell røren i en smurt og meldrysset kakeform, 24 cm. Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time. Avkjøl

Bland sammen myk kremost, mykt smør, melis og vaniljesukker til en glatt og fin krem. Smør kremen utover kaken når den er helt avkjølt.

Sendt inn av Børre Wessel

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her