- Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt.
- La den heve i ca. 1/2 time, til dobbel størrelse. Form eventuelt den ene halvparten til et brød og legg det i en smurt brødform som rommer 1 1/2 liter.
- Sett brødet til etterhev i 30-40 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle det ferdighevede brødet med sammenvispet egg og dryss over litt grov hvete eller kli til pynt. Stek ved 200 °C i 50-60 minutter.
- Del den andre halvparten av deigen til 10 like store emner og form dem til litt flate burgerbrød.
- La brødene etterheve i ca. 20 minutter til omtrent dobbel størrelse. Pensle burgerbrødene med vann og dryss sesamfrø på toppen.
- Stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Bak hamburgerbrød slik Hellstrøm vil ha de
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig