Rist rekene (om du har) i en tørr panne til de er sprø og avkjøl dem.
Knus reker, hvitløk, chili, sitrongress og peanøtter i en morter til en fin pasta, ha i palmesukker. Bland inn tamarindpuré og limesaft. Smak til med fiskesaus.
Du vurderer selv hvor mange chili du vil ha i. Tar ut frøene i chilien, blir den ikke så sterk, men du beholder den gode chilismaken.
Riv opp papaya i strimler og ha den i en tre- eller keramikkmorter, slå forsiktig i den slik at du får ut litt fruktsaft av papayaen, samtidig som den ikke skal knuses. Bland inn dressingen, tomatene og eventuelt tørkede eller ferske reker. Ha en liten neve ristede peanøtter over og server.
Tips:
Du kan øke chilistyrken ved å bruke inntil 10 thaichilier i dressingen!
Oppskriften er hentet fra Thai-obsessed, en av fem finalister i Beste norske kokebok 2018.
Her finner du flere fristende salater
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig