Grillet uer med vårløk og sennepsvinaigrette
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Grillet uer med vårløk og sennepsvinaigrette

Fisk og grillede grønnsaker er en god kombinasjon. Her serveres den helt enkelt med grillet vårløk og parmesanost.

Fremgangsmåte

  1. Tenn grillen.
  2. Rør sammen eddik og sennep og tilsett olivenolje gradvis under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.
  3. Kok opp en kjele lettsaltet vann. Kok vårløken i 2 minutter, hell av vannet og avkjøl i iskaldt vann. Tørk vårløken på papir som trekker vann.
  4. Skrap skjellene vekk fra uerskinnet, skyll fisken og tørk den godt med tørkepapir.
  5. Pensle ueren med smeltet smør på begge sider. Dryss godt med pepper og salt over.
  6. Stek ueren med skinnsiden ned og legg lokk på grillen i 3 minutter.
  7. Pensle vårløken med olje og stek dem 1 minutt på hver side like før servering.

Anrett den grillede fisken på vårløken. Ha på tynne skiver parmesan. Drypp over vinaigretten.

Her finner du mange deilige retter med uer

Slik griller du sjømat - mange oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her