- Tenn grillen.
- Rør sammen eddik og sennep og tilsett olivenolje gradvis under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.
- Kok opp en kjele lettsaltet vann. Kok vårløken i 2 minutter, hell av vannet og avkjøl i iskaldt vann. Tørk vårløken på papir som trekker vann.
- Skrap skjellene vekk fra uerskinnet, skyll fisken og tørk den godt med tørkepapir.
- Pensle ueren med smeltet smør på begge sider. Dryss godt med pepper og salt over.
- Stek ueren med skinnsiden ned og legg lokk på grillen i 3 minutter.
- Pensle vårløken med olje og stek dem 1 minutt på hver side like før servering.
Anrett den grillede fisken på vårløken. Ha på tynne skiver parmesan. Drypp over vinaigretten.
Her finner du mange deilige retter med uer
Slik griller du sjømat - mange oppskrifter