Finkutt paprika, sjalottløk og hvitløk og fres det raskt i olje
Ha i vann + buljong og la alt småkoke 5-10 minutter
Del smøret i terninger og ha det i sausen mens du hele tiden rører. Smøret tykner sausen og gir den en avrundet og god smak.
Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper.
Det er godt å ha i litt friske urter i en slik saus, men sausen blir utmerket også uten.
Tips: Denne sausen er fantastisk til grillmat! Bruk enten grillet paprika fra glass, eller grill dine egne. Velg farge på paprikaen etter hvilken farge du vil ha på sausen.
Griller du dine egne paprika skal du grille de helt til skinnet blir svart og bobler, legg paprikaene over i en boks med lokk og la de avkjøle deg. Skrell av skinnet når paprikaene er kalde og del de i to og fjern frøene.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Mariner selv med disse gode marinadene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig