- Legg kveitefiletene i saltlake i 10 minutter. Skyll dem og tørk dem på kjøkkenpapir.
- Marinade:
Bland ingrediensene til marinaden og legg kveitefiletene i. La dem ligge i 2-3 timer eller over natten. Ta ut av marinaden og tørk av. Pensle så med marinaden, pass på å få med litt rosmarin, og legg dem på grillen med skinnsiden ned. - Grill ca 4-6 minutter eller til saft begynner på piple ut på overflaten. Snu og grill raskt på kjøttsiden. Pass på at fisken ikke blir brent. Pensle gjerne med marinaden underveis.
- Salsa verde og brokkoli-krem:
- Kok brokkoli et par minutter. Ha sammen med de andre ingrediensene i en hurtigmikser og kjør til en grønn saus. Tilsett evt mer olje for at den skal bli smidig.
- Tips:
Persillen kan godt byttes ut med andre urter som f.eks basilikum, litt estragon, kjørvel, løpstikke. - Couscoussalat:
- Kok opp vann, litt salt og olje/smør. Ha i couscous-en og rør godt. La avkjøle litt, rør om av og til. Bland couscousen med tomater, chili, koriander, sitronsaft og spisskummen.
- Grillet brokkoli:
- Skjær brokkoli på mandolin. Pensle med olje og grill raskt på begge sider. Dryss over salt og pepper.
- Server kveite på salsa verde- og brokkolikrem med grillet brokkoli og couscoussalat ved siden av.