- Skjær auberginene i skiver på langs eller på tvers, alt etter hva du synes er mest praktisk. Dryss litt salt over skivene og ha dem i et dørslag,
- Legg en suppetallerken eller lignende som press over. La stå minst en halvtime.
- Dette gjøres for å få ut mest mulig av eventuelle bitterstoffer samt væske ut av auberginekjøttet.
- Skyll raskt av saltet og tørk godt med kjøkkenpapir. Mange kokker (og oppskrifter) hopper imidlertid over dette trinnet for å spare tid, men det er slik en ekte italiensk mamma ville gjøre det.
- Så legges skivene på varm grill og grilles på begge sider.
- Legg skivene oppå hverandre i en vid salatbolle.
- Hvis tomatene er veldig tørre, kan du bløte dem i varmt vann eller hvitvin. Skjær dem deretter i bitte små terninger.
- Knus chiliene så fint du klarer. Knus hvitløksfeddene i en morter sammen med litt havsalt.
- Bland tomater, hvitløk og chili med olje, eddik, bladpersille og oregano.
- Hell over auberginene og bland godt. Smak til med salt. La stå i minst en time.
Flere oppskrifter med aubergine
Her finner du veldig mange deilige grillretter