Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat
Foto: Tom Haga

Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat

Legg laks på grillen. Det blir et fabelaktig måltid. Her har den fått et spennende internasjonalt følge.

Fremgangsmåte

  1. Linseburgerne:
    Ha kardemommekapslene, laubærbladet, pepperkornene og hvitløken i en dobbel gaspose (slik at det er enkelt å fjerne dette etter koking).
  2. Ha kyllingbuljongen i en kjele og legg i krydderposen. Ha i linsene og den malte kumminen, og kok opp over middels varme.
  3. La linsene simre over lav varme til de er myke, ta ut krydderposen og sil av kokevannet. Ha linsene i en foodprosessor og kjør til en tykk puré, smak til med salt og pepper.
  4. Ha den finhakkete løken og selleriroten i en panne med litt olje og stek over middels varme til grønnsakene er myke, men ikke har tatt farge.
  5. Ha grønnsakene i sammen med linsepuréen og tilsett 2 ss finhakket persille. Bland godt og form massen til kaker som du vender i mel og steker i olje over middels høy varme til de er gyldenbrune. Hold linsekakene varme til servering.
  6. Laks og vårløk:
    Rens laksen og kutt den i fire store koteletter, krydre med litt salt og pepper og pensle den med litt olje.
  7. Grill laksen i 3-4 minutter på hver side og ta av skinnet ved servering.
  8. Pensle vårløkene med olje og krydre med litt salt og pepper. Grill dem i kort tid mens du snur dem ofte.
  9. Persille og vårløksalat:
    Bland sammen persille og vårløk og ha i olivenoljen og sitronsaften. Bland godt og smak til med salt og pepper.
  10. Legg opp en linseburger på hver tallerken og legg fir grillede vårløk oppå. Legg laksekoteletten på siden av linseburgeren og ha på salaten og oljen som også fungerer som en saus.

Tips: Du kan selvfølgelig også steke laksen i stekepanne dersom du ikke ønsker å grille,

Dersom du synes linseburgerne er vanskelige å lage kan du selvfølgelig bytte disse ut med kokte linser eller et annet tilbehør.

Vi byr på mange retter med laks på grillen

Her finner du spennende oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her