- Linseburgerne:
Ha kardemommekapslene, laubærbladet, pepperkornene og hvitløken i en dobbel gaspose (slik at det er enkelt å fjerne dette etter koking). - Ha kyllingbuljongen i en kjele og legg i krydderposen. Ha i linsene og den malte kumminen, og kok opp over middels varme.
- La linsene simre over lav varme til de er myke, ta ut krydderposen og sil av kokevannet. Ha linsene i en foodprosessor og kjør til en tykk puré, smak til med salt og pepper.
- Ha den finhakkete løken og selleriroten i en panne med litt olje og stek over middels varme til grønnsakene er myke, men ikke har tatt farge.
- Ha grønnsakene i sammen med linsepuréen og tilsett 2 ss finhakket persille. Bland godt og form massen til kaker som du vender i mel og steker i olje over middels høy varme til de er gyldenbrune. Hold linsekakene varme til servering.
- Laks og vårløk:
Rens laksen og kutt den i fire store koteletter, krydre med litt salt og pepper og pensle den med litt olje. - Grill laksen i 3-4 minutter på hver side og ta av skinnet ved servering.
- Pensle vårløkene med olje og krydre med litt salt og pepper. Grill dem i kort tid mens du snur dem ofte.
- Persille og vårløksalat:
Bland sammen persille og vårløk og ha i olivenoljen og sitronsaften. Bland godt og smak til med salt og pepper. - Legg opp en linseburger på hver tallerken og legg fir grillede vårløk oppå. Legg laksekoteletten på siden av linseburgeren og ha på salaten og oljen som også fungerer som en saus.
Tips: Du kan selvfølgelig også steke laksen i stekepanne dersom du ikke ønsker å grille,
Dersom du synes linseburgerne er vanskelige å lage kan du selvfølgelig bytte disse ut med kokte linser eller et annet tilbehør.
Vi byr på mange retter med laks på grillen
Her finner du spennende oppskrifter på sjømat på grillen