Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat
Foto: Tom Haga

Grillede laksekoteletter med linseburgere, persille- og vårløksalat

Legg laks på grillen. Det blir et fabelaktig måltid. Her har den fått et spennende internasjonalt følge.

Fremgangsmåte

  1. Linseburgerne:
    Ha kardemommekapslene, laubærbladet, pepperkornene og hvitløken i en dobbel gaspose (slik at det er enkelt å fjerne dette etter koking).
  2. Ha kyllingbuljongen i en kjele og legg i krydderposen. Ha i linsene og den malte kumminen, og kok opp over middels varme.
  3. La linsene simre over lav varme til de er myke, ta ut krydderposen og sil av kokevannet. Ha linsene i en foodprosessor og kjør til en tykk puré, smak til med salt og pepper.
  4. Ha den finhakkete løken og selleriroten i en panne med litt olje og stek over middels varme til grønnsakene er myke, men ikke har tatt farge.
  5. Ha grønnsakene i sammen med linsepuréen og tilsett 2 ss finhakket persille. Bland godt og form massen til kaker som du vender i mel og steker i olje over middels høy varme til de er gyldenbrune. Hold linsekakene varme til servering.
  6. Laks og vårløk:
    Rens laksen og kutt den i fire store koteletter, krydre med litt salt og pepper og pensle den med litt olje.
  7. Grill laksen i 3-4 minutter på hver side og ta av skinnet ved servering.
  8. Pensle vårløkene med olje og krydre med litt salt og pepper. Grill dem i kort tid mens du snur dem ofte.
  9. Persille og vårløksalat:
    Bland sammen persille og vårløk og ha i olivenoljen og sitronsaften. Bland godt og smak til med salt og pepper.
  10. Legg opp en linseburger på hver tallerken og legg fir grillede vårløk oppå. Legg laksekoteletten på siden av linseburgeren og ha på salaten og oljen som også fungerer som en saus.

Tips: Du kan selvfølgelig også steke laksen i stekepanne dersom du ikke ønsker å grille,

Dersom du synes linseburgerne er vanskelige å lage kan du selvfølgelig bytte disse ut med kokte linser eller et annet tilbehør.

Vi byr på mange retter med laks på grillen

Her finner du spennende oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her