- Skjær svinebogen i 1 cm tykke skiver, sett til side.
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en stor bolle, og bland godt. Bland svinebogen sammen med marinaden, og pass på at all bitene har fått godt med marinade, sett i kjøleskapet i minimum 1 time og opp til 24 timer.
- Forvarm ovnen til 200C, og kle et stekebrett med bakepapir eller aluminiumsfolie..
- Plasser en halv løk på stekebrettet og kjør et grillspidd igjennom midten så det står stødig.
- Tre det marinerte svinekjøttet på grillspiddet og avslutt med den andre halve løken (det skal se ut som en shawarma/dönerkebab.)
Sett stekebrettet nederst i ovnen og la spiddet stå vertikalt. Stek i 1,5 timer til kjøttet er brunt og litt «brent» i kantene. - Mens kjøttet er i ovnen lager du tzatizki. Rasp agurken, strø litt salt over, og plasser i et rent kjøkkenhåndkle, og skvis ut all ekstra væske. Kombiner alle ingrediensene til tzatzikien i en medium bolle, rør godt, og plasser i kjøleskapet i minst en time.
- Når kjøttet er ferdig, la det hvile i 10 minutter, før du skjærer av tynne biter av kjøttet og løken ved å skjære vertikalt gjennom spiddet.Server på varme greske flate pitabrød med, skivet løk, tomat og tzatziki.
Se flere oppskrifter på kebab her