- Hakk ingrediensene i biter, bland grønnsaker, olje og eddik.
- La brødet ligge i bløt i litt vann før bruk.
- Kjør alt i kjøkkenmaskin eller bruk stavmikser til du har en puré, smak til med salt.
- Sil massen slik at eventuelle faste ingredienser ikke blir med i suppa.
- Fjern skinnet forsiktig av cherrytomatene. Det gjør du ved å dyppe dem i kokende vann noen sekunder og deretter i iskaldt vann. Da blir det lettere å fjerne skinnet.
- Bland balsamicoeddik, hvit pepper, hakkete basilikumblader og olivenolje i en bolle, smak til med salt. Legg cherrytomatene i blandingen og la alt stå i kjøleskapet over natten (må lages dagen før suppa lages).
- Før servering skjærer du til firkantete biter av vannmelon (ca 1x2 cm). Lag et hakk i den ene siden og la vannmelonbiten hvile med hakket mot den ene kanten av glasset slik at pinnen hviler støtt på glasskanten.
Tips:
Suppen kan serveres i cocktailglass med stett og pyntes med følgende ingredienser:
Bruk trepinner som er litt lengre enn glassets diameter. Tre på en marinert cherrytomat, ett blad basilikum og en formskåret, firkantet bit av vannmelon. Pinnen legges på tvers over kantene på glasset.
Ved riktig festlige anledninger smaker det godt med en liten skvett vodka i bunnen av glasset før suppa fylles i.
Tips: Passer godt som forrett en varm sommerdag. Da rekker oppskriften til 12 personer. Rester av gazpaco holder godt på en flaske i kjøleskapet noen dager.