Skjær torsken i terninger. Vask og skrell potet, og skjær dem i små terninger.
Rens og finhakk løk. Vask og skrell gulrot, og skjær den i tynne strimler.
Ha olje i en kasserolle og surr potet, løk og gulrot i 2–3 minutter.
Rør ut buljongterningen i vann og ha buljongen i kasserollen.
La alt koke i ca. 15 minutter til potetene er møre. Ha fisketerningene i suppen og la det hele trekke i 3–4 minutter.
Tilsett matfløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppen er for tykk kan du tilsette litt vann.
Varm opp suppen og tilsett reker. Server suppen rykende varm med dill drysset over.
Tips: Du kan bytte ut torsk med sei i denne oppskriften.
Se mange flere lekre fiskesupper her
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig