Varm olje og smør i en stekepanne, tilsett løk og la det surre i 5 min., til løken er myk. Ha i presset hvitløk og stek i 1 min til.
Bland mel og paprika, og strø det over fiskestykkene. Skyv løkblandingen ut i kanten av stekepannen, legg i fiskestykkene, og stek dem til de er lys brune på begge sider.
Ha i bønner, fiskekraft, hvitvin og sherry. La det putre over lav varme i ca 2 min.
Skyll skjellene og Kast dem som ikke lukker seg under kaldt vann. Tilsett skjell og persille, legg på lokk og la det koke i 8 minutter.
Server fiskeretten varm i dype tallerkener, sammen med godt brød.
Tips:
Frityrstek tynne strimler av purre og legg på toppen.
I Spania bruker de ofte lysing/kolmule i denne retten, men torsk- eller hysestykker passer også til den smakfulle sausen med vin og sherry.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig