Gni steken med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Skrell grønnsakene og del løken i båter og gulrøttene i biter.
Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 175° C. Etter ca. ½ time helles 5 dl vann i formen.
Etterfyll vann i løpet av steketiden hvis det er nødvendig. Steketiden er avhengig av tykkelsen på steken.
Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver.
Server steken med samme tilbehør som fileten.
Tilbehør:
Pommes Anna, rødvinsaus og aspargesbønner smaker fortreffelig til.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig