Ferskt kjøtt og suppe med løksaus

Ingredienser
Ferskt kjøtt og suppe
1 kg storfe med bein, bog
1 1/2 l vann
1 ts salt
1/2 hodekål
3 gulrøtter
1 sellerirot
1 purre
1 ts pepper

Løksaus
1 løk
3 dl buljong tillaget, kraft
1 ss hvetemel siktet
1/2 dl vann
1 ts eddik
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts pepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann og legg kjøttstykkene i, så hele som mulig. La vannet koke opp igjen og skum godt av.
Dryss over salt. Skjær av den øverste, grønne delen av purren og legg den i vannet. La det hele trekke under lokk til kjøttet er mørt, ca 1 1/2 time.
Vask og rens grønnsakene. Skjær kålen i strimler, gulrot og resten av purren i skiver og selleri i terninger. Ha alt i gryten og la det trekke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er møre.
Smak suppen til med salt og pepper når grønnsakene er ferdige.

Sil ca. 3 dl kraft fra suppen over i en kjele. Finhakk løk, ha den i kjelen og gi det hele et oppkok. Rør hvetemelet ut i 1/2 dl kaldt vann og rør meljevningen inn i kraften. La sausen trekke i ca. 10 minutter. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Server kjøtt i skiver, grønnsaker, kokte poteter og løksaus med kjøttkraften i dyp tallerken ved siden av

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå får fiskebollene konkurranse
Dagens rett
Fiskegryte med frikassesaus

Nå får fiskebollene konkurranse

Om fiskeboller i hvitsaus er det eneste familien vil ha av fisk, skal du overbevise dem med denne oppskriften på fiskefrikassé.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her