Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, vispede egg (men hold igjen litt til "liming" og pensling) og nok vann til å forme en fast deig. La den hvile i kjøleskap et par timer før bruk.
Stek kjøttdeigen og hakket løk i god varm panne med smør. Bland i de andre ingrediensene. Avkjøles noe.
Del deigen i flere deler og kjevl ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med en asjett eller bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen slik at det blir en halvmånefasong. Lag gjerne mønster på kanten. Pensle kanten med egg. Sett empanadasene på et brett med bakepapir.
Settes i ovnen og stekes 10-15 min. ved 200 grader C. Serveres nystekte. Gjerne med en salsa eller dip.
Se våre andre oppskrifter på empanadas
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig