Mange velger å beholde "belgen" på under grillingen (pass i så fall på å legge maisen i lettsaltet vann før grillingen ellers vil belgen ta fyr. Det er mer delikat å fjerne den før tilberedning.
Hvis du ikke er helt sikker på at kolbene er helt ferske, forvell dem i lettsaltet vann i 5-7 minutter før du slenger dem på grillen.
- Gni maisen inn med rapsolje og grill mør over middels-høy varme, men snu kolbene ofte slik at maisen blir jevnt grillet over det hele. Det tar cirka 10 minutter.
- Bruker du ferdigkokt mais er den klar når hele maisen er gyllen.
- Rør sammen majones siracha og cayennepul i en liten bolle.
- Bland fetaost, finrevet parmesan og limeskall på et fat
- Strø maldonsalt over den ny grillede maisen og skvis limejuice over.
- Pensle maisen med chilimajones og vend maisen i osteblandingen.
- Dryss over bittelitt cayennepulver samt koriander og server straks.
Her finner du mange oppskrifter med mais