- Lag en hollandaisesaus fra bunnen av:
- Ha 2 eggeplommer i en bolle i vannbad. Visp kontinuerlig. Det er viktig at bollen ikke blir for varm, da får du eggerøre.
- Ha i en teskje sitronsaft, litt finmalt hvit pepper og 1 spiseskje kaldt vann. Visp hele tiden, til eggene er lysegule og volumet fordoblet.
- Ha parat 200 g varmt, smeltet og klaret smør. Hell forsiktig i bollen, litt av gangen, mens du visper. Sausen bli tykk, akkurat som når man lager majones. Sett sausen til side og hold den varm.
- Stek fire store skiver bacon med minst mulig fett.
- Posjer fire egg.
- Rist fire tykke skiver grovt brød. Skivene skal være runde, uten skorpe. Bruk en stor kopp til å "stemple" ut skivene.
- Smør de ristede brødskivene. Ha en skive bacon på hver. Plasser et posjert egg forsiktig på hver runding.
- Hell hollandaisesausen over eggene.
Pynt med et dryss kajennepepper på toppen.
Se alt det gode du kan bruke egg til