Beregn én fisk pr. person.
Rens fisken (den selges rund), behold hode og hale. Skrap skinnet rent for skjell, skjær stekehakk.
Lag en marinade av bladpersille, hvitløk, vårløk og olivenolje. Kjør det i en mikser til det blir en veldig grønn grøt!
Ha noe av den i buken på fisken, resten gnis godt inn utenpå. La fisken hvile i marinaden over natten.
Krydre fisken rett før steking med nevnte krydderblanding og stek den i smør i en varm grillpanne. La fisken bli sprøstekt!
Server med en salat av fint skivet squash, gul paprika og tomat som du har dressing over.
Bak potetbåter med salt, pepper og oregano i ovn, på ca 200 grader i 20 minutter.
Smelt smør i en kasserolle og pisk inn hvetemelet. La surre noen minutter før du sper med fiskekraften. Ha i gurkemeien og smak til med fløte, finhakket estragon, salt og pepper.
Sendt inn av
Øivind Storvik