Fondantpotet:
Skrell og skjær potetene i store terninger. Kok dem møre i buljong med hvitløk og persille. Da får de god smak.
Nøtte- og soyasmør:
Smelt smøret på svak varme. Hell av det klare smøret, bunnfallet skal ikke med.
Ha hvitløk og persille over i det klare smøret og la det trekke på svak varme til det blir nøttebrunt.
Sil smøret og rør inn sitronsaft og soyasaus like før servering. Smøret vil da "sprekke", noe det skal.
Rotgrønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i jevnstore terninger. Kok dem knapt møre i lettsaltet vann med pepper og smør. Rør inn sukker så grønnsakene blir glaserte.
Løk- og spinattimbal (tårn):
Surr løk og hvitløk til timbalene i smør, til løken er myk. Vend inn spinaten og smak til med salt og pepper. Form blandingen til fire runde timbaler.
Kveiten:
Del opp kveitefileten i fire like store stykker. Kok opp vann med salt til fisken og la den trekke på middels varme, den må ikke koke. Det tar ca 6 minutter, da er den akkurat gjennomkokt.
Server kveiten med grønnsakene og nøtte- og soyasmøret
Sendt inn av
Eksportutvalget for fisk