Crèpes Suzette
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Crèpes Suzette

Crêpes suzette er en klassisk pannekakedessert med ekstra tynne pannekaker og en smakfull sitrussaus.

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle. Visp sammen egg, kremfløte og vann og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper.

Bland i smeltet smør og revet skall av en sitron.

Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter.

Varm en liten teflonpanne på middels varme og smelt litt smør.

Ha litt røre i pannen. Disse pannekakene skal være veldig tynne. Snu kaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten.

Smør pannen om nødvendig. Brett pannekakene i fire etter hvert.

Suzettesaus:
Bland smør, melis, sitronsaft og appelsinsaft i en kjele og la det hele få et oppkok.

Hell sausen over pannekakene og dryss til slutt over mandelflak. Hvis man ønsker kan man tilsette appelsinlikør i sausen like før

servering og flambere ved bordet.

Server pannekakene med pisket krem.

Her finner du mange oppskriften på pannekaker

Her kan du lese om disse likørene

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her