- Hell kokende vann over safrantrådene eller rør ut den malte gurkemeien.
- La stå i 10 minutter.
- Tilbered couscousen i henhold til pakkens bruksanvisning og bland i det gule vannet og smør. Hold den varm.
- Kok opp vann og la gulrotskivene koke i 1 minutt. Skyll i kaldt vann.
- Kutt de soltørkete tomatene i biter. Skjær tomatene i båter og fjern frøene, kutt i terninger. Varm opp olje i en panne og fres løk, hvitløk, pinjekjerner og bladpersille.
- Ha oppi tomater, harissasaus og sitronsaft.
- Bland i couscousen.
- Grill pølsene eller steik dem i varm panne. Skjær i skiver og bland inn i coucousen eller legg dem på toppen.
- Server med grønn salat og godt brød, gjerne pita.
Tips: Harissasausen kan sløyfes - eller økes til det dobbelte for de som liker at det smeller.
Flere retter med couscoussalat