Rør smør og melis mykt i en matprosessor og tilsett de andre ingrediensene. Elt deigen sammen og sett den kjølig ca. ½ time.
Ha litt mel på bakebordet og kjevle deigen ut til en tynn leiv. Løft leiven forsiktig over en paiform, 26 cm i diameter, og kle den.
Skjær til kanten og prikk bunnen med en gaffel. Sett formen kaldt ½ time før steking. Stek ved 225 grader i ca. 10 minutter eller til bunnen er gyllen. Avkjøl paibunnen.
Brekk sjokoladen i biter og smelt den ved svak varme. Pisk eggene lett sammen.
Kok opp crème fraîche, melk og vaniljesukker og hell det i en tynn stråle under omrøring i eggene. Rør inn smeltet sjokolade til slutt.
Hell forsiktig fyllet i paiskallet og sett formen inn på nederste rille i stekeovn som er forvarmet til 200 grader. Skru av ovnen straks paien er satt inn og la paien stivne på ettervarmen i ca. 1 time.
Server sjokoladeterten sammen med pisket krem.