Budapestrulle - best

Ingredienser
Bunn:

6 Eggehviter
3 dl sukker
1 pk vaniljesaus uten koking (kun pulveret! )
100 gr malte hasselnøtter

Fyll:

2 ss Melis
3 dl kremfløte
1 boks hermetiske aprikoser (liker du ikke det kan du bruke hermetiske mandariner
4 ss aprikosesyltetøy

Fremgangsmåte

Pisk eggehviter stive, ha i sukkeret og pisk videre.

Bland det tørre forsiktig inn.

Stekes i langpanne på bakepapir, 175 grader i ca 20 min.

Hvelves over på ett glasshåndle som du har strødd med sukker. (Jeg har sukker på den ferdige kaken, legger kledet over . Så legger jeg nok en stekepanne over kledet, og snur.. Veldig greit )

Ta av bakepapiret, og legg den varme platen oppå igjen
Når kaken er kald, smører du syltetøyet på kaken, hakk opp aprikosene og bland i pisket krem, ha dette så på kaken.

Rull sammen kaken (Denne kan være litt vanskelig å rulle, den vil sprekke opp, men dette er helt normalt, da det er marengsbunn. Vær forsiktig og gjør det sakte..:)
Løft den forsiktig på et fat, med skjøten ned.
Pynt med det du måtte ønske, litt smeltet sjokolade, bærfrukt, melis osv..
Dette er en vannvittig god kake!

Sendt inn av Elin Berggren

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her