Bruschetta med sopp
Torstein Skarra

Bruschetta med sopp

Fremgangsmåte

  1. Hvis brødet er litt for ferskt, skjær det i skiver og la det ligge på en rist på kjøkkenbenken en dag, eller tørk brødet i en times tid i ovnen ved om lag 80 grader med varmluftsfunksjon. (Litt høyere hvis du ikke har varmluft.)

  2. Gni brødet med litt olje, og ha det i en grillpanne til det har fine brunsvarte striper på begge sider. Hvis du ikke har grillpanne kan du også grille brødet i ovnen. Skru ovnen på full guffe med grillelementene på og sett brødskivene under. Følg med så det ikke brenner seg.

  3. Gni brødskivene med hvitløk. Hell over olje, strø over salt.

  4. Rens soppen og del de største i mindre biter, gjerne ved å rive dem fra hverandre. Stek sopp, hvitløk og chili i smør over middels varme i tre til fem minutter. Ha i en liten skvett vann - en spiseskje eller to, ikke mer - og stek videre i to minutter, bland godt underveis. Dette gir deg en fin, kremete konsistens. Vend inn persille og eventuelt litt parmesan og ha soppblandingen oppå bruschettaene.

    Andre varianter
    - Med urter: En fin, men fortsatt enkel forlengelse av utgangspunktet er å gni inn brødet med urter i tillegg til hvitløk. Rosmarin, salvie og basilikum passer alle bra - gjerne i kombinasjon.

    - Med tapenade: Kjøp en boks ferdig tapenade og bland inn litt grovhakkede oliven og litt ekstra ansjos. En dråpe trøffelolje passer også fint, men pass på å ikke bruke for mye.

    - Med grillet paprika: Grill eller bak paprika og flå dem. Strø over finhakka hvitløk, kanskje litt finhakket chili. Litt grovrevet pecorino-ost, eller annen hardost er godt.

    - Med tomater: Flå og hakk tomater, fjern frøene og press så mye vann som mulig ut av det som er igjen. Ha på salt, bland med litt finhakket basilikum, kanskje også hvitløk og la stå i ti minutter, eller lengre. Bland med olivenolje og ha oppå.

    - Med spinat og nøtter: Stek spinat og hvitløk i panna, bland inn hakkede nøtter og salt, kanskje en dråpe honning også.

    - Med Jordskokk. Lag purre med smør og litt cayenne.

    - Indrefilet med rosa kjerne

    - Chevre med agurk, koriander og litt sitron/honning

Sendt inn av Torstein Skarra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skinkegrateng til middag kan alle lage
Dagens rett

Skinkegrateng til middag kan alle lage

En grateng rett fra ovnen er manges favoritt. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her