- Pisk kremost og sukker i en kjøkkenmaskin ved middels hastighet til luftig jevn masse, ca 2 minutter. Øk hastigheten og tilsett ett egg av gangen. Tilsett deretter kremfløte, salt og vaniljesukker og pisk videre til jevn masse i ca 30 sekunder.
- Sikt hvetemelet i massen og fold det inn forsiktig til alt er grundig blandet.
- Smør en 24 cm springform. Kle den innvendig med to lag bakepapir som går over kanten.
- Hell massen i formen og glatt ut overflaten.
- Stek ved 200 grader til overflaten er brun, mens kakens indre fortsatt skal være "skjelven". Det tar ca 60 minutter.
- La avkjøle i formen. Den vil synke ned i midten. Ta ut av formen og fjern bakepapiret forsiktig.
Tips: Kaken er best etter ett døgn.
Den litt spesielle tradisjonen med å svi en kake med overlegg stammer fra La Viña i San Sebastian.
Se alle våre oppskrifter på ostekake