Stikkelsbærmarmelade:
- Lages dagen før. Skyll og rens stikkelsbærene, og kok dem i ca. 3 minutter.
- Bland inn syltesukkeret, og kok i ytterligere 10 minutter.
- Skum godt og hell over på et varmt, rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.
Blondie-deig:
- Sett ovnen på 175 °C.
- Smelt smør, og tilsett den hvite sjokoladen.
- Rør glatt, og avkjøl.
- Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
- Tilsett sitronsaft og smørblandingen, og rør til en jevn røre.
- Vend inn hvetemelet, og rør forsiktig til en jevn røre.
Steking av kaken:
- Smør en bakeform på ca. 24 x 30 cm, og hell i røren.
- Fordel stikkelsbærmarmeladen forsiktig utover i klatter, og strø over bringebærene. Disse vil synke under steking.
- Strø på perlesukker og stek midt i ovnen i 18–20 minutter.
- Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet over natten. Skjær i biter, og server.
Se alt du kan lage med stikkelsbær
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig