Blomkålsuppe

Ingredienser
* 2 blomkål
* 2 fedd hvitløk
* 3 sjalottløk
* 6 dl fløte og melk (50/50)
* 1 sitron
* 2 dl kyllingkraft
* salt og cayennepepper

Fremgangsmåte

ens blomkålen og kutt den i biter. Spar ca 100 gram blomkålbuketter til garnityr, disse kokes møre i lettsaltet vann.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i og dekkes med fløte/melk. Ha i kraften. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.

Kjør suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til suppen er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og evt rømme eller creme fraiche.

Ha de forvellede blomkålbitene i suppeskåler og hell over suppen. Pynt med olivenolje og cayennepepper.

Sendt inn av Elin Lisbakken

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her