Blomkålsuppe

Ingredienser
1 blomkålhode (700 g)
1,25 l grønnsakbuljong av terning
2 ss hvetemel
1 dl fløte
1 – 2 eggeplommer
salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens blomkålen og del den i små buketter. Hakk grove stilker og legg dem til side. Rør en jevning av mel og ½ dl vann. Visp sammen eggeplommene og fløte i serveringsskålen. Kok opp buljongen og legg de hakkede blomkålstilkene i.

Kok buljongen kraftig i 15 – 20 minutter. Sil stilkene fra. Kok blomkålbukettene i 4 – 6 minutter i buljongen til de er så vidt møre., men fremdeles sprø innvendig.

Ta blomkålbukettene opp. Smak suppen til og kok den eventuelt noe sammen hvis blomkålsmaken er svak. Krydre med salt og nymalt pepper hvis det trenges.

Rør jevningen i suppen og og kok den deretter i ca. 5 minutter. Sil suppen under visping over egg- fløteblandingen i serveringsterrinen. Rør blomkålbukettene i den kremaktige suppen.

Server den straks, ev. drysset med hakket persille eller gressløk. Suppen må ikke koke etter at den er blandet med eggeplommen, da skiller den seg.

Sendt inn av Linda Ekstrøm

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her