Blomkålsuppe

Ingredienser
2 middelsstore blomkålhoder
5 dl vann
1 ts salt
5 dl grønnsakkraft eller kyllingfond fra glass, ev konsentrert kyllingkraft fra flaske eller buljongterning + vann
3 ss hvetemel
salt
pepper
1,5 dl matfløte eller crème fraîche

Fremgangsmåte

Skyll og del blomkålen i buketter. Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.
Hell kraften i kokevannet og legg i stilkene, bladene og resten av bukettene og la koke under lokk i ca 20 min til alt er mørt. Mos stilken og bladene med en stavmikser eller i en foodprocessor.

Tilsett crème fraiche, kok opp og jevn med hvetemel rørt ut i kald kraft eller fløte og la suppen småkoke uten lokk i ca. 10 min. Smak til med salt og pepper.
Sil ev suppen før servering.
Tilsett blomkålbukettene rett for servering og varm opp.

Tips: Suppen kan lages uten hvetemel ved å la suppen koke inn med fløte eller crème fraiche eller den kan jevnes med maisennamel.

Artoftaste

Sendt inn av Bjarne Berre

Forsiden akkurat nå
Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her