Blekksprut med appelsinjuice og olivenolje

Blekksprut med appelsinjuice og olivenolje

Ingredienser

blekksprut
olje
rødvin
småløk
2-3 kanelstenger
5-6 nellikspiker
salt
kummin

appelsin
grønn pepper
sukker

appelsinskall

Fremgangsmåte

Skjær blekksprutarmene i passe biter. Fres i olje ved lav temperatur til de er møre, ca 45 minutter. Hell over rødvin, la småkoke i 10 minutter. Tilsett småløk, 2-3 kanelstenger, 5-6 nellikspiker, salt og kummin. Klem over saften av 1 appelsin. Hell på mer olivenolje og rødvin (totalt 3-4 kopper pr kilo blekksprut), dryss over knust grønn pepper samt en klype sukker. La småkoke i 30 minutter uten lokk. Ikke rør i gryta bare rist den et par ganger i løpet av denne tiden. Tilsett finrevet appelsinskall mot slutten.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her