- Skjær tomater i terninger og vårløk i skiver. Knus hvitløken og finhakk kruspersille og dill.
- Skyll og vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
- Ha alle ingrediensene på et stort ark dobbel aluminiumsfolie (tykk variant).
- Brett godt sammen slik at pakken blir tett og legg den på en god varm grill - gjerne under lokk. Grill i 4-6 minutter til skjellene har åpnet seg.
- Server grillede blåskjell med ferskt godt brød til
Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen
Denne retten kan du selvfølgelig også lage i en tykkbunnet gryte på komfyren hjemme.
Lag noen av disse deilige rettene med blåskjell
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Og her finner du veldig mange deilige grillretter