Black and white kake
Anne Marie Nilsen

Black and white kake

Prøv en litt annerledes sjokoladekake. I denne oppskriften møter sprø tertedeig mykere sjokoladekremen. Du og dine vil elske den.

Fremgangsmåte

Lag mørdeig av smør, melis, eggeplommer og mel. Kjør smør og melis hvitt før du tildsetter eggeplommer og hvetemel. Samle deigen i en klump og pakk inn i plastfilm - settes kaldt i minst en time eller over natten.

Smør og dryss hvetemel i en paiform. Kjevle ut deigen til en ½ cm tykk leiv og kle formen - pass på å trykke ut deigen i kantene. Kutt av den overflødige deigen. Prikk deigen med en gaffel, kle den innvendig med aluminiumsfolie og tørre erter og blindbak paiskallet (175 grader i 15-20 min).

For fyllet rører du smør og melis hvitt før du tilsetter de øvrige ingrediensene. Hell i formen og dekk med strimler av resten av deigen.

Stekes ca.45 min ved 175 grader. Avkjøles litt i formen.

Tips:
Kaken kan også serveres med et dryss med melis.

Sendt inn av Anne Marie Nilsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er en av landets sju mest populære julekaker - som garantert blir spist opp
Ukens kake
Sarah Bernhardt

Dette er en av landets sju mest populære julekaker - som garantert blir spist opp

Så er heller ikke disse Sarah Bernhardt-munnfullene vanlige julekaker, men derimot en klassiker som det alltid er plass for. Her får du to forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller
+
Godbiter i pollisten

Dobbelt kupp til julematen i mange polhyller

To topp rieslinger fra et av Alsaces fyrtårn kommer til å løfte jule- og nyttårsmiddagene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Ny bærekraft-milepæl for Kvitnes Gård

Kvitnes Gård har som en av tre norske restauranter nådd full skår på 360Eat Guide sin bærekraftsskala.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025
Matkurs og vinkurs
Vinmesse 07. mai i Oslo

Smak hundrevis av viner på Rieslingmessen 2025

Bli med på en smakfull vinopplevelse hvor du får smake viner fra noen av verdens beste rieslingprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol
+
Ukens vin

Pent lagret chablis til veldig god pris på 200 pol

Om du trodde chablis var forbeholdt høysommer og rekekos, er denne altså noe ganske annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her