Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett av gangen. Sikt i hvetemel og bakepulver.
Hakk pistasj- og hasselnøttene grovt. Gjenta med sjokoladen. Bland inn i deigen sammen med korinter til jevn masse.
Tips:
Du kan godt bruke kokesjokolade. Tørket frukt som hakket aprikos eller mango smaker også veldig godt til. Bruk da 50 gram av hver. Men ikke overdriv for da blir forholdet mellom deig og tilsetninger feil. Og hvis du ikke liker korinter, dropper du dem bare.
Ha litt hvetemel på en bakeplate og kna og rull deigen ut til to flate pølser som er 6 cm brede og 4 cm høye.
Legg pølsene på et stekebrett med bakepapir. Stek ved 160 grader og varmluft i 30 minutter. Avkjøl.
Skjær dem så i skiver a 2-3 cm og legg tett i tett på et bakebrett for tørking. Reduser varmen til 140 grader og varmluft og la stå i 10-15 minutter til de er tørre, men ikke brune.
NB om de kjennes myke, vil de bli harde når de er avkjølt.
Oppbevar i en kakeboks med lokk.
Tips: Ved servering kan du dyppe biscottiene i smeltet kokesjokolade og legge dem til tørk på et kjølig sted.
Se våre andre oppskrifter på biscotti
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig