- Skrell grønnsakene og skjær dem i staver.
- Ha i kraft (evt.buljongterning+vann) i en stor kjele.
- La grønnsakene koke opp i kraften. Tilsett urter.
- Form filetstykkene til pene biffer og bind en bomullshyssing (med lang ende) rundt hvert kjøttstykke.
- Kok buljongen til grønnsakene har myknet noe, men fremdeles gir tyggemotstand.
- Heng i kjøttet og la det trekke 6-7 minutter til det er svakt rosa inni.
- Ta opp kjøttet, klipp bort hyssingen og la det "hvile" litt.
- Smak buljongen til med salt og pepper.
- Skjær kjøttet i tynne skiver.
- Ha grønnsaker, urtebuljong i varme dype og vide tallerkener og legg på kjøttet.
- Ha kremet løk på toppen av hver biff.
- Alt bør være skikkelig varmt.
- Kremet løk:
Kok løken mør i vann. - Hell av vannet og tilsett kremfløte og eddik i kjelen.
- Kok opp og la koke i 5 minutter til den tykner.
- Smak til med salt, pepper og finhakket gressløk.
- Kjør med stavmikser til jevn saus. Hold varm.
Tips: Server mandelpoteter og gele av rips, rognebær eller solbær i tillegg.