Slik steker du biff
Aperitif

Slik steker du biff

En saftig biff kan alle klare, bare følg reglene i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Det er en fordel at biffene har noenlunde samme størrelse slik at de får den samme steketiden.

Kjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking. Dryss over litt salt og pepper rett før du legger biffene i panna.

  1. Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Men det må ikke bli brent. 
  2. Ikke legg for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften vil sive ut og biffen får ikke den sprøe og gode stekeskorpen.
  3. Denne karamelliseringen er bedre kjent som Maillard-reaksjonen.
  4. Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Ikke stikk i biffene med en gaffel når du skal snu, men bruk en stekespade eller treredskaper. 
  5. Etter et par minutter vil kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt og det er på tide å ta dem ut av panna.
  6. La biffene hvile noen minutter stund før servering på et lunt sted.
  7. Rå (rare) biff stekes 1 minutt på hver side. Medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side. Kjernetemperaturen ligger på 52-60 grader.
  8. Godt stekt biff med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, og ettersteker i 4 minutter på hver side på svak varme. Kjernetemperaturen ligger på 68-70 grader.

Her finner du mange andre lekre oppskrifter med biff

Bearnaisesaus lager du enkelt selv

Her er Hellstrøms oppskrift på ketchup

Pommes frites av en annen verden

Verdens beste ovnsstekte båtpoteter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her