Det er en fordel at biffene har noenlunde samme størrelse slik at de får den samme steketiden.
Kjøttet bør ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking. Dryss over litt salt og pepper rett før du legger biffene i panna.
- Bruk sterk varme og la smøret bli nøttebrunt før du legger i biffene. Men det må ikke bli brent.
- Ikke legg for mye kjøtt i panna, da avkjøles den, kjøttsaften vil sive ut og biffen får ikke den sprøe og gode stekeskorpen.
- Denne karamelliseringen er bedre kjent som Maillard-reaksjonen.
- Når kjøttsaften begynner å piple ut av kjøttet, er det på tide å snu biffene. Ikke stikk i biffene med en gaffel når du skal snu, men bruk en stekespade eller treredskaper.
- Etter et par minutter vil kjøttsaft sive ut på toppen av biffene. Da er biffene medium stekt og det er på tide å ta dem ut av panna.
- La biffene hvile noen minutter stund før servering på et lunt sted.
- Rå (rare) biff stekes 1 minutt på hver side. Medium biff stekes ca. 3 minutter på hver side. Kjernetemperaturen ligger på 52-60 grader.
- Godt stekt biff med grå snittflate stekes 1 minutt på hver side på sterk varme, og ettersteker i 4 minutter på hver side på svak varme. Kjernetemperaturen ligger på 68-70 grader.
Her finner du mange andre lekre oppskrifter med biff
Bearnaisesaus lager du enkelt selv
Her er Hellstrøms oppskrift på ketchup
Pommes frites av en annen verden
Verdens beste ovnsstekte båtpoteter