- Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplate eller over i en ildfast form.
- Bak potetene i ovnen på 225 grader. Baketiden må beregnes fra 60 til 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
- Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp.
- Potetene kan nå fylles.
- Bland purre, hvitost, paprika, krydder og hvitløkssmør og fordel på potetene.
- Sett dem tilbake i ovnen, gjerne under grillen, i 10 minutter. Men dette er ikke nødvendig.
- Skjær bacon i biter, sprøstek og dryss over like før servering og topp med litt rømme.
- Tips:
Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen. - Eller prøv disse alternativene:
- • Rømme/kesam og en smørklatt og litt finklippet dill over til slutt. Om du ønsker kan du sprøsteke litt bacon og strø over.
- • Rømme/kesam med reker, krabbe eller hummer er også et godt og magert fyll.
Tips: Ønsker du en kortere baketid, forkok potetene litt, f.eks. i 20 minutter.
Bakte poteter som hovedrett:
Server bakte poteter med en grønn salat og brød til og du har fullt måltid.
Prøv dette delige ryddersmøret