Potetene vaskes godt før de legges over på stekeplate eller over i en ildfast form.
Bak potetene i ovnen på 225 grader. Baketiden må beregnes fra 60 til 80 minutter, alt etter hvor store potetene er.
Skjær et stort kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at de åpner seg i krysset og innmaten presset litt opp.
Potetene kan nå fylles.
Bland purre, hvitost, paprika, krydder og hvitløkssmør og fordel på potetene. Sett dem tilbake i ovnen, gjerne under grillen, i 10 minutter. Men dette er ikke nødvendig. Skjær bacon i biter, sprøstek og dryss over like før servering og topp med litt rømme.
Tips:
Hvitløksmør kan du lage lett selv ved å røre smør og finhakket hvitløk godt sammen.
Eller prøv disse alternativene:
• Rømme/kesam og en smørklatt og litt finklippet dill over til slutt. Om du ønsker kan du sprøsteke litt bacon og strø over.
• Rømme/kesam med reker, krabbe eller hummer er også et godt og magert fyll.
Tips: Ønsker du en kortere baketid, forkok potetene litt, f.eks. i 20 minutter.
Bakte poteter som hovedrett:
Server bakte poteter med en grønn salat og brød til og du har fullt måltid.
Prøv ett av disse kryddersmørene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig