Apple pie som i England
Foto: zazdravnaya

Apple pie som i England

Britene lager eplekake på litt annen måte enn vi gjør her hjemme. Eplepai har tertedeig i bunnen og et lokk av den samme på toppen. Men eplepai kan også serveres med lettpisket krem eller iskrem.

Fremgangsmåte

Hakk smør, mel og salt sammen til en grynet masse. Bind deigen sammen med vann og eggeplomme og elt til slutt i 1 ss av det tørre fyllet. La deigen stå kjølig i minst 30 minutter, gjerne i kjøleskapet.

Skyll paiformen med kaldt vann. Formen skal være 22 x 24 cm i diameter. Kle den med 2/3 av deigen. Dryss litt mel på og dekk bunnen av formen med epleskiver eller -båter. Eplene skal være skrellet og kjernhuset tatt ut.

Dryss hakkede rosiner og litt av det tørre fyllet i formen. Gjenta så operasjonen til alt fyll er brukt opp. Dynk med appelsinsaft og legg på noen små smørklatter.

Kjevl resten av paideigen ut og legg den som lokk på formen. Klem deigen godt fast i kantene. Prikk en del hull på lokket eller små dekorative åpninger. Sør for at dampen får muligheter til å slippe ut av formen.

Stek paien i 200-225 C i ca 35 minutter. Server den varm eller lunken, med pisket fløte.

Tips:
Dryss over en blanding av melis og kanel (4:1) for ekstra festkledd kake.

Prøv denne oppskriften på eplepai

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her