Apple pie som i England
Foto: zazdravnaya

Apple pie som i England

Britene lager eplekake på litt annen måte enn vi gjør her hjemme. Eplepai har tertedeig i bunnen og et lokk av den samme på toppen. Men eplepai kan også serveres med lettpisket krem eller iskrem.

Fremgangsmåte

Hakk smør, mel og salt sammen til en grynet masse. Bind deigen sammen med vann og eggeplomme og elt til slutt i 1 ss av det tørre fyllet. La deigen stå kjølig i minst 30 minutter, gjerne i kjøleskapet.

Skyll paiformen med kaldt vann. Formen skal være 22 x 24 cm i diameter. Kle den med 2/3 av deigen. Dryss litt mel på og dekk bunnen av formen med epleskiver eller -båter. Eplene skal være skrellet og kjernhuset tatt ut.

Dryss hakkede rosiner og litt av det tørre fyllet i formen. Gjenta så operasjonen til alt fyll er brukt opp. Dynk med appelsinsaft og legg på noen små smørklatter.

Kjevl resten av paideigen ut og legg den som lokk på formen. Klem deigen godt fast i kantene. Prikk en del hull på lokket eller små dekorative åpninger. Sør for at dampen får muligheter til å slippe ut av formen.

Stek paien i 200-225 C i ca 35 minutter. Server den varm eller lunken, med pisket fløte.

Tips:
Dryss over en blanding av melis og kanel (4:1) for ekstra festkledd kake.

Prøv denne oppskriften på eplepai

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her