101 hamburger fra Hellstrøms kjøkken
Eyvind Hellstrøm

101 hamburger fra Hellstrøms kjøkken

Lag hamburgeren slik Hellstrøm vil at den skal lages og smake. Du fikser det på 20 minutter

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i biter og kvern det i en kjøttkvern, gjerne to ganger. Lag 4 store «klumper» a 200-250 g av det kvernete kjøttet. Press kjøttet ned i en metallring for fin fasong. Du kan også bruke en bolle eller stor tekopp med en diameter på 10 cm. Ta burgerne forsiktig ut av ringene.

Gni en dråpe med olivenolje på hver side av burgeren før du steker dem i en varm grillpanne. Stek burgerne 2 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper. Legg på osteskiver på burgerne og etterstek i ovn fem minutter ved 180 grader.

Del hamburgerbrød i to og pensle innsiden med smeltet smør. Sett i ovn ved 180 grader i to minutter til sprø skorpe. Legg opp burgerne pent på tallerken. Legg coleslaw av rødkål på den ene skiven og tomatketchup på den andre, legg på tynne skiver av løk og issalat i strimler. Dryss over hakket persille. Legg på varm burger og server. Både oppskriften på coleslaw og ketchup er Hellstrøm sine.

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm

Her finner du flere fristende burgere

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eyvind Hellstrøm

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her