- Flå tomatene slik: Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken.
- Legg i kokende vann til skinnet slipper cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann.
- Dra av skinnet på tomatene.
- Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
- Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
- Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og brunt sukker.
- La det frese litt før du tilsetter tomatkjøttet. La det koke opp og la det småkoke i et par timer under lokk.
- Sil sausen og tilsett hakkete tomater og smak til med salt, pepper og kajennepepper.
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm