Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften

Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften

Nyttårsaften er årets største fest for mange, i hvert fall like viktig som julaften og 17. mai i Norge, når det kommer til mat og drikke.

Kalkun er den retten som i størst grad knyttes til nyttårsfesten, og da skal den være helstekt med full pakke når det kommer til tilbehør. Det betyr også stuffing – eller fyll – selv om mange foretrekker å steke det separat.

Waldorfsalat er kanskje det aller mest populære tilbehøret. Det er dessuten en rett som egner seg veldig godt om det er koldtbord eller buffet som er valget for nyttårsmenyen.

Salget av musserende vin eksploderer i dagene før årets siste fest. Champagne er førstevalget for mange, men også cremant, cava, prosecco, spumante og petnat bidrar med en sprudlende avslutning på året.

Mange velger å servere bobler gjennom hele kvelden, mens andre reserverer dem til klokken slår 12 slag ved midnatt.

Stadig flere mikser drinker som velkomst, enten cocktails med og uten bobler, eller en drink servert fra en stor bolle, også kjent som bowle.

 

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget
Dagens rett

En smaksrik festrett med breiflabb kan også være veldig lettlaget

Breiflabb er kongen av fiskedisken. Derfor må den få lov å skinne på tallerkenen. Med dette tilbehøret gjør den det til gangs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets kurs for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag serverer du biffen i paien
Dagens rett

I dag serverer du biffen i paien

Lag deg en biffpai som dagens middag. Vi lover deg at dette er ferdiglaget i løpet av en time. Enda raskere om du bruker ferdig paideig fra butikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken