Lær å lage den perfekte kalkunmiddagen med denne oppskriftene. Du får også forslag til kalkunstuffing og saus som passer til.
Oppskrifter på drinker og matretter til nyttårsaften
Nyttårsaften er årets største fest for mange, i hvert fall like viktig som julaften og 17. mai i Norge, når det kommer til mat og drikke.
Kalkun er den retten som i størst grad knyttes til nyttårsfesten, og da skal den være helstekt med full pakke når det kommer til tilbehør. Det betyr også stuffing – eller fyll – selv om mange foretrekker å steke det separat.
Waldorfsalat er kanskje det aller mest populære tilbehøret. Det er dessuten en rett som egner seg veldig godt om det er koldtbord eller buffet som er valget for nyttårsmenyen.
Salget av musserende vin eksploderer i dagene før årets siste fest. Champagne er førstevalget for mange, men også cremant, cava, prosecco, spumante og petnat bidrar med en sprudlende avslutning på året.
Mange velger å servere bobler gjennom hele kvelden, mens andre reserverer dem til klokken slår 12 slag ved midnatt.
Stadig flere mikser drinker som velkomst, enten cocktails med og uten bobler, eller en drink servert fra en stor bolle, også kjent som bowle.
-
2 timer
-
1 time
-
15 minutter
Det er enkelt å lage Waldorfsalat. Denne oppskriften er tilpasset kalkun.
-
40 minutter
Gi pannacottaen litt ekstra luksus med champagne, passer perfekt til nyttår eller en annen fest.
-
5 minutter
-
5 minutter
Denne coctailen kan du drikke året rundt. Den er selvfølgelig selvskreven på nyttårsaften.