Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.
Plommesake - umueshu - en en undervurdert ingrediens, ofte litt søt å drikke til mat, men i en litt tørr utgave som den som er brukt her, gjør den underverker.
Det er Anne Maurseth på oslobaren Andre til Høyre har laget jule- og nyttårsdrinkene for oss i år. Og ved å utnytte en hjemmelagde ingrediens, nemlig en intenst krydret julesirup, oppnås to vidt forskjellige smaksprofiler, og begge med ingredienser du garantert har i huset.
Denne cavadrinken gir masse julefølelse - men smaker også godt lenge etter at julestemningen har gitt seg.
Det er lett å lage den selv ved å ha en klunk Tomtegløgg i et glass og toppe med bobler. Men hvis du ikke er så glad i kanelsmaken, og i tillegg vil ha mer kontroll over ingrediensene, har vi et forslag som gir både julefølelsen og oppleves forfriskende uten å være for søt.
Tilbudet av vermut i Norge vokser stadig, og med det mulighetene for å nyte denne retrovinen alene. Om du ikke er helt der, start med vermut & tonic. I den legger du en skive med agurk.
Vermut og tonic er på moten igjen, og denne smaker fortreffelig når du ikke vil ha en for alkoholsterk drink.
Aperol Spritz er den nye mojito - i hvert fall er det en svært populær drink både i Norge og i utlandet. Her for du en oppskrift med tuch av jul.
Britenes versjon av gløgg heter mulled wine. Den består av rødvin og krydder. Har du en skvett boksvin igjen kan du bruke den. Følg den meget enkle oppskriften.
Kombinasjonen av portvin, appelsin og kanel gir en drink med god julesmak. Samtidig som den er leskende og ikke for alkoholsterk.
Alle har hørt om kongepjolter, men den feminine utgaven er mer ukjent, men smaker desto bedre.
Bytter du ut den klassiske aligotévinen med champagne eller musserende fra Burgund så har du en Kir Royal.
En frisk drink som er et alternativ til så vel sider som til et glass hvitvin (eller rosévin).
Denne drinken er både leskende og alkoholsvak. Du mikser den på et øyeblikk med det du har huset.
Aperol er en ingrediens som er blitt veldig hot blant bartendere de siste årene. Det som mange tror er et nytt produkt, har faktisk en nesten hundre år lang historie.
Drinker basert på vin anbefaler deg å forsøke. Når du plusser på med likør blir det veldig godt. Rosévin passer også veldig bra til.