Mulled wine - oppskrift på varm drikke
Foto: loooby

Mulled wine - oppskrift på varm drikke

Britenes versjon av gløgg heter mulled wine. Den består av rødvin og krydder. Har du en skvett boksvin igjen kan du bruke den. Følg den meget enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinen og sitronen. Press saften av appelsinen. Riv av skallet, men ikke få med noe av det hvite. Gjør det samme med sitronen. Saften kan du bruke i matlaging senere.
  2. Ha skall og saft i en kjele. Tilsett krydder og sukker. Tilsett 2 dl rødvin og varm opp under omrøring. La småkoke i ca 5 minutter.
  3. Nå har du en base for mulled wine som kan brukes med en gang eller oppbevares kjølig under lokk. Den holder i flere uker i kjøleskapet. Husk bare at det vil bli stadig sterkere kryddersmak så lenge krydderne er med. Da kan det hende at du må justere smaken med mer rødvin enn denne oppskriften tilsier.
  4. 5 minutter før servering tilsettes resten av vinen og det hele varmes opp til kokepunktet. Tilsett ingefærølet i det den skal serveres. Fyll opp i kopper og server med ristete kastanjer, nøtter, mandler eller pepperkaker.

For deg som ønsker et alkoholfritt alternativ, er hjemmelaget solbærgløgg et opplagt valg. 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken