- Kok opp sukker og vann.
- Rør til sukkeret har løst seg opp.
- Tilsett skallet av økologisk sitron og knuste kardemommefrø.
- La trekke i 20 minutter.
- Avkjøl og sil over i et rengjort glass med lokk.
- Kan oppbevares i kjøleskap et par uker.
Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Sitron- og kardemommesirup gir veldig god smak til gin-tonicen og andre ginbaserte drinker.
Sendt inn av Aperitif
Her oppskriften til ingefærsirup. Den kan du bruke i drinker og eksempelvis i te og varm melk. Den gir en særegen og deilig smak.
Denne sirupen kan du bruke i pina colada eller på fruktsorbet eller granita.
Chilisirup kan brukes til mange ting. Den er deilig å helle på et stykke kake, en dessert, i salatdressingen eller i en drink.
Bruk gjerne slanten av en rødvin du ikke drakk opp i helgen. Sirupen kan brukes i drinker, i marinader eller i salatdressinger.
To deilige torskeretter kommer på bordet denne søndagen. Vi starter med en varm suppe og avslutter med selve delikatessen - torsketunger.
Les hele sakenSpesielt i januar hvor vi tenker gjennom både hva vi spiser og hva vi bruker penger på, er en slik oppskrift velkommen. Her kan du sågar bruke rester.
Les hele sakenFredagstacoen har har nesten blitt hellig her i Norge, og mange koser seg kanskje med et glass vin på fredagskvelden. Hvilken vin velger vi da til taco?
Les hele sakenDa snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.
Les hele sakenLær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl
Les hele saken