Ha noen dråper Lagavulin i et avkjølt coupettglass og snu det rundt slik at hele glasset blir «dekket». Hell ut overflødige dråper.
Ha alle øvrige ingredienser i et røreglass med is. Rør i 20-30 sekunder. Hell over i den whiskyrensete glasset og server.
Pynt gjerne med tørket appelsinskive.
* Bruk en kraftig søt vermut for eksempel Antica Formula. Legg noen kaffebønner oppi og la trekke i 2-3 timer.
**Kok en flaske (375 ml) PX sammen med 200 ml Islay whisky og 200 gr sukker.
Tips:
Dersom du ikke har Lagavulin, fungerer Caol Ila, Bowmore eller Laphroaig like godt. Poenget er at whiskyen måp ha tydelig røykpreg.
Tips2:
Får du ikke tak i sjokoladebitter, kan du lage den selv. Kjøp knuste kakaobønner (cocoa nibs - fås i helsekostbutikker) og legg dem i et glass med Angostura Bitter. La trekke i 3 timer.
Råvarer:
Lagavulin 16
Buffalo Trace
Antica Formula
px
Fernet Branca
Angostura
sjokoladebitter
Foto: Julie H. Amundsen