Kaleidoscope
Monica Berg

Kaleidoscope

Ingredienser

4 cl Glenmorangie Original

2 cl friskpresset sitron

4 cl rooibos-te med vanilje, fersken, aprikos og ristet kokosnøtt

2 cl sukkerlake (2:1 av rørsukker)

1 dash Angostura

1 dash Ricard

Fremgangsmåte

Shakes, siles over i avkjølt cocktailglass. Ricard-en sprayes over tilslutt.

Monica Berg sier:

«Jeg liker ofte å bruke basebrennevinet som inspirasjon når jeg skal lage nye drinker, slik at drinken når den er ferdig, mer eller mindre gjenspeiler hovedkarakterene som allerede er der. Navnet valgte jeg fordi hjemmesiden til Glenmorangie tidligere var designet rundt kaleidoskopet, og jeg husker tilbake da jeg var liten at jeg alltid synes det var kjempemorsomt å leke med disse – alt ble så morsomt og pent sett igjennom et kaleidoskop. Det at fargen ble en perfekt Glenmorangie oransje var faktisk bare en bonus – litt flaks skal man jo ha.»

Les mer om Monica Berg her

Sendt inn av Monica Berg

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken